Perşembe, Temmuz 20, 2006

Türkiye dahil 60 ülkeyle ücretsiz telefon görüşmesi!

İnternet üzerinden telefon görüşmelerine olanak tanıyan açık kaynak standartlarına sahip Gizmo Project bugün Türkiye'nin de dahil olduğu 60 ülkenin sabit hatlarına aramayı ÜCRETSİZ yaptı...!

Servisin nasıl çalıştığına bakacak olursak. Bu programı bilgisayarınıza indirdikten sonra arkadaşlarınızı kontak listenize ekliyorsunuz ve program üzerinden telefon görüşmeleri yapmanızın yanında, onları direk ev telefonlarından da arayabiliyorsunuz.

Firma sabit hatları ücretsiz arama servisini şimdilik sadece bu programı sürekli kullanan üyelerine veriyor olsa da başlangıçta sağladığı 25 cent kredi ile Türkiye'deki sabit numaralarla ortalama 4 dakika deneme amaçlı ücretsiz konuşabiliyorsunuz.

Kısacası eğer aktif Skype ve benzeri internet üzerinden telefon görüşmesi imkanı sağlayan programları kullananlardansanız, Gizmo Project'e geçmeniz bir süre sonra size de bu ücretsiz konuşmalardan sınırsız faydalanma imkanını sağlayacaktır.

Bu yazıyı yazmadan önce Fransa ile Gizmo Project üzerinden bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve yaklaşık 10 dakika çok temiz bir bağlantı üzerinden programı kullandık. (Fransa hatlarını aramak Türkiye'den daha ucuz)

Gizmo Project'in söz konusu fiyatlandırması geçtiğimiz aylarda ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan Skype'ye zor bir dönem yaşatacağa benziyor.

Daha da önemlisi bu fiyat politikası uzun vadede telefon operatörlerinin sadece katma değerli servisler sunmaları karşısında gelir elde edebileceklerini ispatlıyor.

Gizmo Project ile ülkemizde işbirliği yapabilecek firmalar olduğunu biliyorum, kendilerine ellerini çabuk tutmalarını ve aşağıda Gizmo Project ile gerçekleştirebilecekleri iş ortaklığı modellerini incelemelerini öneriyorum.
  • Kendi markanız üzerinden Gizmo Project servisini sunabilirsiniz.
  • Web sitelerinize, servis, girişim hatta bloglarınıza bu servisi entegre edebilirsiniz.
  • Kendi programlarınıza Gizmo API'leri ile ek özellikler katabilirsiniz.
  • VoIP hizmeti sunan bir firma iseniz Gizmo Project teknolojisini kendi servislerinizde kullanabilirsiniz.
  • Gizmo Project ile ortak pazarlama (co-marketing) çalışmaları yapabilir ve bu sayede dünya çapında bu servisin gelişmesinde rol oynayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için firmanın iş ortaklığı sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Bu ortaklığa büyük ölçekte girebilecek firmaları şöyle bir düşündüğümde Koç.Net, Brigtwell Group ve Superonline ilk aklıma gelenler.

Tabi ki gönlüm genç girişimcilerin bu servislere değer katacak çözümler yaratmasında.

Gizmo Project ile yapılabileceğini düşündüğüm birçok fikir şu anda bulut gibi kafamda dönüyor. İlerleyen günlerde bunları biraz şekillendirip bu sayfalardan sizlerle paylaşıyor olacağım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben kullanıyorum
Gayet iyi