Salı, Haziran 20, 2006

FeedBurner ve RSS sorunu

Yazılarımı RSS ile takip eden okuyucularım bugün bazı sorunlarla karşılaşmış olabilirler.

Özellikle yazılarımdaki Türkçe karakterlerin okunamaması ve eski yazıların yeni gibi görüntüleniyor olması, blogumun RSS servisini sağlayan FeedBurner'ın kendi içinde yaşamış olduğu UTF-8 kodlama sorunundan kaynaklanmış.

MIŞ diyorum çünkü sorunun kaynağını bulmak için biraz zaman harcamam gerekti ama sonunda aşağıdaki linklerde problemi adresleyen açıklamalara ulaştım.
RSS okuyucularında karışıklık oluşan okuyucularım umarım FeedBurner'ın kusuruna bakmazlar.

Nasıl olsa FeedBurner bugüne bugün toplam 200,415 blogger'ın 325,647 yayınını 17,085,191 okuyucuya ulaştırmanın yanında 56,003 podcast ve videocast'ı da yine 3,334,510 kişiye dinlettirip seyrettiriyor.

2004'ün sonlarında kurulmuş olan FeedBurner bugün Mobius Venture Capital, Portage Venture Partners, Sutter Hill Ventures, Draper Fisher Jurvetson ve Union Square Ventures gibi firmalar tarafından finanse ediliyor.

Benim en son hatırladığım, kendilerine kurulmalarının 6'ıncı ayında yani 2005 Nisan civarında 7 milyon dolarlık ($7 milyon) risk sermayesi aktarımı yapılmıştı. (bkz. FeedBurner Fully Financed For Future Feed Formatting Fun)

Son olarak yeni başlatmış olduğu Reklam Ağı (FeedBurner Ad Network) sayesinde hergün 8 milyon okuyucuya ulaştığını ve finansal anlamda da büyümeye son sürat devam ettiğini belirtmemde fayda var.

Nasıl güzel iş di mi?... Ama olsun siz yinede onların kusuruna bakmayın...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Arda Bey Merhabalar;

İlk olarak rahatsız ettiğim için özür dilerim. Google da sorunum ile ilgili arama yaparken sizinde daha önce böyle bir sorun ile karşılaştığını okudum. Ben kendi blogumda da bu sorunu dile getirdim ama yinede bu sorunu yaşayan çok kişi yok blog kürede. Siz sorunu nasıl aştınız bununla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim zira çok etkileyici cevaplar almadım. Kaynak olarak İngilizce içerikli siteler vermişsiniz ama ben Almanya’da yaşıyorum ve biraz tuhaf ama İngilizce hariç üç dil konuşuyorum inşallah İngilizceye de sıra gelecek. :) Bana bu konuda dönerseniz çok sevinirim.

Saygı ve sevgiler.

http://ardakutsal.blogspot.com/2006/06/feedburner-ve-rss-sorunu.html

http://www.volkanalabaz.com/feedburner-problemi.htm