Cuma, Haziran 09, 2006

Hayallerinizi gerçek yapan kelimeler

İçinde bulunduğumuz dönemin heryerde duyup okuduğumuz ve kurumlar için (en) popüler olup profesyonel bireyler için ise (en) prim yapan kelimeleri hangileridir?

Bana kalırsa ilk üç (3) şu şekilde sıralanıyor:
1) Beyin Fırtınası
2) İnovasyon
3) Sinerji

Peki tüm bunların özünde yer alan ve genelde sözünü ettiğimiz prim yapacak işler anlatılırken kullanılan diğer kelimeler nelerdir? Yaratıcılık, dinamizm, takım çalışması, fark yaratmak, bilgiyi yönetmek, müşterini tanımak vs...vs... (gerçekten çok var...)

Bir taraftakiler sürekli bu kavramlarla kendilerine göre oluşturdukları segmentlerinde hedefledikleri etkiyi oluşturmaya çalışırken, diğer taraftakiler herkesin aynı cümleleri kurduğunu ama elle tutulur bir başarının olmadığını konuşup, yazıp duruyor.

Sonunda bu demeçlerden her iki tarafta kendi ekosisteminde istediği primi yapmayı başarıyor. Nasıl mı?

Bir taraftakiler çevrelerinden "muhteşem fikirler, stratejiler süper, yaklaşımlar inanılmaz, ne kadar yenilikçiler..." şeklinde yorumlarla istedikleri noktaya taşınıyorlar, diğer taraftakiler ise "adam işi biliyor... kimsenin göremediğini görüyor...tabi canım zaten inovasyon kolay mı?... tabi gurunun olaya bakışı farklı olur..." şeklinde yorumlarla yine aynı şekilde güçlü imajlarını karizmaları ile tazeliyorlar.

Kısacası kişiler faydalarını sağlarken, iş anlamında kurumların birçoğunda herhangi bir başarı gözlemlenemiyor.

Galiba bu durumda oturup düşünmek lazım.

Sadece doğru kelimeler ile "hayal" satınca yada hayalin "hayal" olduğunu söyleyince bu kadar etki yaratılabiliyorsa, acaba bu tarz projelere biraz önem ve inançlı kişilere biraz destek verilse etkisi nasıl olur?

Hayali gerçeğe dönüştürmek mi? Sanırım güzel olur...

Hiç yorum yok: