Pazartesi, Haziran 05, 2006

Sanal işbirliğimiz kitap oluyor

Web konusunda aklınıza gelebilecek birçok konuyu farklı yaklaşımı ile kapsayacak olan çok özel bir kitap projesine başladık.

Başladık diyorum çünkü bloglarından birçoğunuzun yakından tanıdığı toplam 5 kişi bu kitap projesinde birlikte çalışıyoruz.

Bilgi düzeyi yüksek bu güçlü kalemler:
Altı Üstü Tasarım'dan Mehmet Doğan, Ana Fikir'den Selim Yörük, e-dünya'dan sizin bildiğiniz adıyla Kara ve kendi adını taşıyan sitesinden tanıdığınız Cihan Salim.

Ülkemizde daha önce yayınlanmamış tarzda bir format kapsamında sunmayı planladığımız ve çalışma tarzı olarak da tamamen web'in nimetlerinden faydalandığımız kitap projemizde çeşitli sanal araçları kullanıyoruz.

Basecamp proje yönetimi ve Stikipad ise yazılarımızı paylaşmak için sanal işbirliği ortamımızı oluşturması açısından Web 2.0 konsepti ile bütünleşmiş araçlar olarak bu projede hayatlarımıza girmiş durumdalar.

Kitap projemizin zengin içeriği, fark yaratacak formatı, yeni nesil çalışma şekli dışında elbetteki bir diğer ilginç ve heyecan yaratan tarafı da, hiçbirimizin bugüne kadar blog yazılarımız dışında karşılaşmamış ve birbirimizi kişisel olarak tanımıyor olmamız.

Web konusunda güçlü bir kaynak ve başarılı çalışmalara yön gösterici olacağına inandığım kitabımız ile ilgili gelişmeleri çalışmalarımızda ilerledikçe ben ve diğer arkadaşlarım kendi bloglarımızdan paylaşıyor olacağız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Başarılı olacağınıza inanıyorum şimdiden. Basecamp ve Stikipad kullanılacak olması bir güzellik, birbirini görmemiş insanların aynı amaçla güzel bir şeyler yapacak olması ayrı bir güzellik. Türk blogcular açısından sevindirici bir gelişme daha...

Başarılar, yeni haberleri bekliyorum. :)