Salı, Ocak 23, 2007

Türkiye'ye atılmış çamurun lekesini internet temizleyecek! Desteğiniz gerekiyor!

Ülkemizin uluslararası arenada tanıtımı konusunda ciddi anlamda negatif etkisi olan "Midnight Express" (Geceyarısı Ekspresi) filmini bilirsiniz.

Dün gerçekleştirilen "Düş + Zaman = Gerçek" konferansında Alinur Velidedeoğlu birkaç yıl önce filme konu olan "Bill Hayes" ile gerçekleştirdiği özel röportaj sayesinde söz konusu filmin tamamen bir çarpıtma olduğunu ispatlayacağı video'yu YouTube'e eklediğini bildirdi.

Neden YouTube konusuna gelince.

Yapılan röportaj'da Bill Hayes, bu filmde abartıların olduğunu ve kendisine filmde anlatıldığı gibi bir muamelenin yapılmadığını anlatıyor. Bu röportaj o dönemlerde ATV Ana Haber'de işleniyor ve Alinur Velidedeoğlu videoyu CNN ve diğer birçok Amerikan televizyon kanalına gönderiyor.

Ancak söz konusu Amerikan televizyon kanalları filmin halen Amerika'da çok popüler olması ve diğer taraftan reytinglerinin halen yüksek olmasından dolayı bu röportajı yayınlamıyorlar.

Bunun üstüne Alinur Velidedeoğlu bu videoyu internetin gücünü kullanarak yaymak için YouTube'e ekliyor.

Artık önemli olan video'nun olabildiğince izlenmesi ve YouTube'de ses getirmesi.

Destek için bizler neler yapabiliriz ?

-Wikipedia'da Midnight Express konusu var, burada kullanıcı olarak güçlü bir hesaba sahip arkadaşların videoyu "External Links" bölümüne eklemesi önemli olacaktır.

-YouTube'de bu röportaja olabildiğince link verilmeli ve ülkemizden seyredilmesi sağlanmalı. Bu sayede video popüler videolar arasına girecek ve bu sayede YouTube'un tüm kullanıcılarının dikkatini çekecektir. Haliyle İngilizce bir röportaj ve Amerika için popülerliğini yitirmemiş bir konu olduğu için YouTube'de yükselmesi zor olmayacaktır. Özellikle blog sahiplerinin mutlaka konuyu yazmaları gerekiyor.

-"The Truth About Midnight Express" adında web siteleri açılabilir. Google'da "Midnight Express" anahtar kelimesi ile güçlü konuma getirilebilir.

-Ve tabi her konuda hassasiyetini gösteren ülkemiz internet kullanıcılarının konuyu acilen e-mail zinciri haline getirmesi gerekiyor.

Video ile ilgili linkler aşağıdaki gibidir:
The truth about Midnight Express - Part 1
The truth about Midnight Express by Alinur- Part 2

Ülkemizin kara lekesi ve diğer taraftan internetin özellikle böyle konulardaki gücünü gösterebilmek adına herkesi desteğe davet ediyorum.

Eğer ben Türk internet kullanıcısına ve ülkemizdeki bloglara inancım konusunda yanılmıyorsam biz bu işi olması gerektiği gibi pazarlar ve tüm dünyanın gözü önünde lekemizi çıkartırız.

Lütfen desteğinizi gösterin...!

Bu konuyu bloguna ilk taşıyan kişi Murat Buyurgan'dır, ayrıca beni yukarıda sözünü ettiğim harika konferansa davet eden kişi de kendisidir. Murat'a her ikisi için de çok teşekkür ediyorum.

Murat'ın konuyu başlatan yazısına buradan ulaşabilirsiniz.



11 yorum:

Unknown dedi ki...

harika, eve gider gitmez kaynakları ekleyelim siteye...

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Arda. Konferans arası sohbetler çok keyifli oluyor.

Umarım dikkat çekebiliriz.

Adsız dedi ki...

Haber icin tesekkurler Arda. Ben de Okyanus Otesinde duyurdum. Ayrica Sosyomatta Midnight Express Gercegi etiketini de actim. Sirada Ingilizce blogumda duyurmak var :)

Murat Kahraman dedi ki...

Bende yazdım. Duyuralım herkese.

İdris Cin dedi ki...

Selam Arda Bey,

Bende nacizane bloguma ekledim haberi ve videoları. Ama şimdiden 10-15 kişiye ulaştırdım bile haberi.

İnşallah dediğiniz gibi temizlenecek bu leke.

Emeği geçen herkese teşekkürler...

Mehmet Doğan dedi ki...

Biliyorum biraz sonra okuyacaklariniz beni populer etmeyecek... ama yine de soyleme geregi duyuyorum:

KIMIN UMURUNDA!!!!

Gercekten.. Cok onemli bir konu mu bu sizce? Bizden daha fazla onemseyen var mi bu konuyu? Diyelim ki insanlar bizim Turkiye'ye uyusturucu sokmaya calisan bir kisiyi 70'li yillarda hapise soktugumuzu gorsun. Ne olacak? Neresi yanlis... Bir uyusturucu kacakcisina verilen gercekci ceza mi yoksa bir ya da bilemedin iki gardiyanin gosterdigi tepki mi? KIMIN UMURUNDA!!!

Yurtdisinda yasayan biri olarak, Midnight Express sohbetine/sorularina inanilmaz derecede az rastliyorum. Genelde bu tip sorulari soranlarinda kalitesi, egitimi, kulturu gerceten suphe edilecek kadar dusuk, en azindan o sekilde bir intiba yaratiyorlar.

Gercegi soylemek gerekirse, Midnight Express degil, "Kizim Olmadan Asla" filminin biz Turklere daha buyuk yan etkisi var. Bircok kisi bizi, ortadoguda bulunan diger ulkelerle karsilastiriyor ve bunun Midnight Express ile en ufak bir alakasi yok.

Benim en cok uzuldugum sey, Turklerin, Internet uzerindeki yabanci kaynaklara olan davranislari. Maalesef, bircok sitede ya kufurlu, ya da birsey ogretmek yerine ben dogruyum inanci ile yazilar yaziliyor (ornek yukaridaki videonun Youtube'daki yorumu)

Bence bu tip seyler ugrasmaya bile degmez. Olive Stone her zaman belirli bir ajenda ile film cekmis biri olarak, bu filmde de belirli bir ongorguyu sunmustur hepsi bu. Koprunun altindan cok sular gecti ve inanin, Midnight Express kimsenin derdi degil. Bence bu tip klasik savunma usulu turunden eylemler, unutulmus bir konuyu yeniden acmaya yarar saglayacak seylerdir. Ozellikle bircok kisi yeni hammadde ararken.

Bu yalnizca benim dusuncem. Herkesin kendine ait dusunceleri vardi bu konuda ve ben herkesin kendine ait bir dusuncelerine saygi duyuyorum. Bu dedigim gibi benim bakis acim bu konuda.

Unknown dedi ki...

bir ustteki yorumun aynından bi tane daha!

Adsız dedi ki...

Bir üstteki yorumun aynısından demişsiniz de, İnsanların kafasında yer eden bazı kötü izlenimleri tek bir video ile silebiliyorsak, yada vay be bu Türklere haksızlık yapılmış, önyargılı bakmışız dedirtebiliyorsak elimizden geleni yapmalıyız arkadaşlar. Kimin umurunda demişsiniz. Benim umurumda. Sanırım o dönem yapılan eleştiri, karalama kampanyalarını hatırlamıyorsunuz? Neyse aklımdan geçenleri kaleme almak istedim yazıyı okuyunca, amacım tartışma ortamı yaratmak değildir.

Adsız dedi ki...

http://www.midnightexpresstruth.com

Adsız dedi ki...

http://www.midnightexpresstruth.com

Adsız dedi ki...

http://www.midnightexpresstruth.com