Cumartesi, Eylül 30, 2006

Meteoroloji.com acaba AccuWeather olabilir mi?

Aslında başlangıçta yukarıda bahsettiğim iki servisi de anlatmamda fayda var.

Meteoroloji.com bir süre önce Webrazzi'de incelediğim Doviz.com'un yaratıcılarından Nokta İnternet Teknolojileri A.Ş.'nin bir diğer servisi. Adından da anlayabileceğiniz gibi illere göre hava durumu bilgilerini sunuyor ancak Doviz.com'da da olduğu gibi Web 2.0 dokunuşu ile.

AccuWeather ise Meteoroloji.com'dan daha geniş kapsamlı hava durumu bilgisi veren yabancı bir servis, hatta portal diyebilirim.

Bugünlerde AccuWeather yeni bir servisi hayata geçirdi ve adını NetWeather koydu. Servisin amacı kullanıcıların web sitelerine, bloglara ve MySpace'deki sayfalarına anlık hava durumu bilgisi ekleyebilmeleri.

AccuWeather'ın özellikle MySpace ve blogları hedef alıyor olması herhalde size garip gelmemiş hatta çok mantılı bir pazarlama modeli olarak düşünmüşsünüzdür.

İşte bu nokta gelelim Meteoroloji.com'a.

Servisin henüz bir gelir modeli olduğunu sanmıyorum ve sitede de bu yönde bir hareket göremiyorum. O zaman neden web sitesi sahiplerine bu servisi hem Meteoroloji.com hemde Doviz.com üzerinden kendi konularına göre sunmakla işe başlamıyorlar?

Çok hızlı bir şekilde etki yaratacaklarına ve kullanıcı sayılarının yüksek olacağına eminim, devamında ise bu servislere ek özellikler katarak katma değer yaratılabilir ve gelir modeli ortaya çıkartılabilir.

Elbette Nokta'nın bu servislerden gelir elde ediyor olması ile ilgili bir çabam yada işlerine karışmak gibi bir düşüncem yok, ancak ülkemizde hayata geçmesinin faydalı olacağına inandığım böylesine bir servisi Webrazzi'de inceliyor ve tanıtıyor olmak isteyeceğimi söylemeliyim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Arda, dediklerine kesinlikle katiliyorum. Bu tip web sitelerinin API veya en azindan siteye entegre edilebilecek kod parcaciklari sunmalarini inanilmaz onemli buluyorum. Dedigin gibi sitenin populerligini oldukca etkileyecektir.