Çarşamba, Ağustos 23, 2006

AdSense simülasyon oyunu

Bugün takip ettiğim bloglar arasında gezerken Google AdSense'in flash simülasyon oyununun yapıldığını okudum. AdSense Game isimli sitedeki oyunun yapısı genel olarak şöyle.

Hangi konuda web sitesi açmak istediğinizi seçiyorsunuz sonrasında ise sayfanızda yayınlayacağınız reklamları hangi alanlara yerleştirmek istediğinizden, AdSense reklamlarınızın çerçevelerinden linklerinin renklerine kadar tüm format ayarlarınızı tamamlıyorsunuz. Tüm bu işlemler bittikten sonra ise web sitenizi yayına açıyorsunuz.

Ziyaretçileriniz gelmeye başlıyor, bazıları reklamlara tıklıyor bazıları sadece yazıları okuyor ve bu arada toplam ziyaretçi sayınız, tıklama oranları ve Google AdSense'de kazandığınız rakamlar yükselmeye başlıyor. Günün sonunda benim kazancımı resimden görebilirsiniz ama işin aslında bir oyunun ötesinde olduğunu bu aşamada anlıyorsunuz.

Joel Comm bir yazar ve Making Money with AdSense isimli elektronik kitabının tanıtımı için böyle bir oyun hazırlatmış. Oyunun sonunda "AdSense ile para kazanmak oyun değildir!" yazıyor ve size kitabın reklamını gösteriyor.

Düşüncesi ile farklı diyebiliriz ama bana kalırsa bugüne kadar yapılmamış olan bir simülasyon oyununu pazarlama aracı olarak kurgulayıp uygulamaya geçirmesi çok daha farklı ve zekice.

En önemlisi ise bloglar arasında yarattığı Buzz...!

Şöyle bir düşünürseniz başarılı kampanyası sayesinde kitabı şu anda Türkçe bloglara bile konu olmuş durumda.

Hiç yorum yok: