Pazartesi, Aralık 26, 2005

Yenibir.com RSS ile çok büyür

Evet bu kadar açık söylüyorum. İlerleyen aylarda Kariyer.net tarafından bir atak gelmezse Yenibir.com İK alanında öne geçecektir. Neden mi? Çünkü...

1) Kariyer.net (en azından benim bildiğim) 2 yıldır kendisini web ortamında yenilemedi. Yenibir.com'un 2 büyük site güncellemesine tanık oldum.
2) Yenibir.com, Hürriyet gazetesi başta olmak üzere geniş ölçekli bir reklam kampanyasına başlamış gibi görünüyor ve bana kalırsa Kariyer.net hala mevcut müşterilerine ve bilinirliğine güveniyor.
3) Ve aslında 1. ve 2. maddeleri bir tarafa bırakın, Yenibir.com RSS desteği ile iş ilanlarını ve yazılarını paylaşıma açtı. Çok yakında birçok sitede Yenibir.com'un ilanlarına ve yazılarına yayınlanıyor olacağına ve bu sayede çok sayıda kullanıcıya ulaşılacağına inanıyorum. Haliyle bu yenilikçi tavrı sayesinde sahip olacağı kitle iş verenlere cazip gelecek ve Kariyer.net'ten bir atak gelmezse birkaç ay içinde Yenibir.com ülkemizdeki en çok ziyaret edilen insan kaynakları sitelerinden birisi olacaktır.

Hep birlikte görelim RSS başta olmak üzere Web 2.o'ın nimetleri başka kimleri değişime ve başarıya taşıyacak.

Sonunda biraz kıpırdanma var galiba, birşeyler oluyor di mi? Ne dersiniz?

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Ben Mert Sakarya, Yenibiriş.com'un IT'sinden sorumluyum. Bir arkadaşım bu yazının linkini gönderdi ve okuyunca çok mutlu oldum. Bizim görüşlerimizi yansıttığı için, birşeyler yazmadan duramadım.

Yenibir, bu hafta içinde Yenibiriş oldu ve bir kaç ay evvel bireysel tarafta yaptığımız değişiklikleri, bu kez kurumsal tarafta yaptık. Yani isim değişikliği boşuna değil. Gerçek bir değişimi temsil ediyor.

Yenibiriş iki yıldır devamlı değişiyor, (bize göre iyi yönde, umarım kullanıcılarımız için de öyledir) ve bu sadece daha başlangıç.

Buradan söyliyeyim, kaç kişi okur bilmiyorum ancak, RSS ile birlikte Web Servisleri desteğimiz de var.
RSS sayfalarımız tamamen, AJAX (bir türevi) kullanılarak yapılmıştır. Buradaki geliştirme yatırımımız devam edecektir.

Sizi tanımıyorum, ama teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ayrica Kariyer.net'in RSS linkleri gecerli RSS dokumanlari yaratmiyor. Yani Kariyer.net'i RSS'i su an itibariyle tamamen kullanilamaz durumda.