Pazartesi, Mart 06, 2006

İnternet girişimlerinize yatırım desteği geliyor...!

BTHaber’in bu haftaki sayısında yer verdiği “Yatırımcının gözdesi TIME” isimli yazısında ülkemizde özellikle Teknoloji, İnternet, Medya ve Eğlence alanlarında yatırımcıların şirketlere risk sermayesi yatırımı yapmak için arayışta olduklarına değiniliyor.

Bir süre önce “Silikon Vadisi ve Risk Sermayesi” isimli yazımda sizlere Amerika’da son dönemlerde risk sermayesi şirketlerinin yatırımlarının yönünü belgelemiştim.

Yurtdışında özellikle yüksek ölçüde katma değer yaratan bu alanlardaki yatırımlar büyük pay sahibiyken, aynı şekilde tıp ve bilgisayar donanımı alanlarında da destekler geniş yer tutuyordu.

Ülkemizde donanım alanında başarı anlamında büyük beklentiler olmadığından ve açıkcası Türkiye’nin donanım alanında söz sahibi olabilmesi için treni kaçırdığı düşünüldüğünden, yatırımların gideceği yön BTHaber’in yazısında da TIME olarak gösteriliyor.

Teknoloji Holding’deki ortaklığından ayrıldıktan sonra yeni bir oluşumla TIME alanında 50 Milyon Dolar civarında yatırım yapacağını açıklayan Alphan Manas’la birlikte umarım bu alanlarda girişimcilere destek verecek birçok yeni yatırımcı ülkemizin uluslararası arenada söz sahibi olabileceği bu katma değerli konularda desteğini genç beyinlere aktaracaktır.

Ben birkez daha yaratıcı fikirleri olan, dünyadaki gelişmeleri takip eden ve bunu iş planlarına aktarabilen girişimcilere harekete geçmelerini öneriyorum.

1 yorum:

Selim Yoruk dedi ki...

Alphan Manas'a nasıl ulaşabileceğimiz konusunda bir bilginiz var mı acaba?

Teşekkürler.