Pazar, Şubat 25, 2007

İnandığı girişimi için hala hareket edemeyenlerden misiniz?

Yazılarına, fikirlerine ve karakterine büyük değer verdiğim sevgili dostum Tunç Kılınç blogunda "Google Beni Dinleyecek Misin?" isimli harika bir yazı yazmış.

"İnandığınız fikirleriniz için savaşmazsanız, o fikirler de sizinle birlikte diğer dünyaya giderler." dediği yazısında özellikle internet alanında fikirleri olan ve henüz bu fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçememiş olanlara örnek olabilecek bir başarı hikayesini anlatmış.

Tunç'un yazısını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Herhangi bir alan olabilir ama özellikle internet alanında geliştirmek istediğiniz ve inandığınız bir fikriniz varsa mutlaka en azından bir kez hayata geçirmeyi denemelisiniz.

Bu deneme girişiminizi kişisel çabanızla geliştirmek olabilir ya da birilerinden destek istemek şeklinde gerçekleşebilir. Her iki durumda da siz denemiş kabul edilirsiniz ve en kötü ihtimalle "Denedim ama olmadı!" dersiniz.

Hayatım boyunca hiçbir zaman "Keşke!" demek istemediğim için olabildiğince isteklerimi gerçekleştirmeye çalıştım. Bugüne kadar bu yaklaşımımdan dolayı da zarar gördüğümü hatırlamıyorum.

Gelişen, değer yaratan, fırsatları bünyesinde barındıran internet ve özellikle yeni nesil web alanında fırsatları avantaja dönüştürmek her fırsatta dile getirdiğim gibi sizlerin ve bizlerin elinde.

O yüzden, "Keşke!" dememek için neler yapabileceğinizi bir kez daha gözden geçirmeli ve hareket etmelisiniz.

Tabi önce Tunç'un yazısını okumalısınız... :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Henüz beyin nakli mümkün olmadığına göre insanların bu tür fikirleri değerlendirmesi için kafa yapıların değiştirmesi gerekiyor. Turkcell bir örnek.
Venture capital firmaları yeni girişimlere win win esasına dayalı destek sağlıyor bu arada

iyifirma.blogspot.com