Çarşamba, Kasım 29, 2006

Altivi ve Bilyoner'in gizlilik ilkesi uyumluluğu

Fazla yorum yapmadan sadece dikkatinizi aşağıdaki iki bölüme çekmek istiyorum.

Öncelikle bir süre önce Webrazzi'de de incelemesini yayınladığım yeni web girişimlerinden Altivi.com'un gizlilik ilkelerinin "Kişisel Bilgiler" bölümü:
ALTİVİ.com Üyelik esnasında İsim-Soyad, İrtibat telefonu, Adres, e-mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi talep etmektedir. Anılan bilgilerin temini için hazırlanan sahalara girilen bilgilerin doğru ve güncel bilgiler olduğunu farzederek kaydınız gerçeklestirilmektedir. Şirketimiz, tarafımıza iletmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini garanti altına alabilmek için her türlü araştırma ve sorgulama hakkımızı saklı tutmaktadır.

Kişisel bilgileriniz ALTİVİ.com tarafından kullanıcı istatistiklerinin oluşturulmasında, üye kaydınızın ve (hesabınızın) oluşturulmasında, kişisel üye profilinizin çikarılmasında, kişisel bilgilerinize uygun olan promosyon önerilerinin size iletilmesinde kullanılacaktır. Ayrıca bu bilgiler herhangi bir izin, onay vs.'ye gerek kalmadan her türlü reklam ve tanıtıcı materyal içeriğinde kullanılabilecektir.

ALTİVİ.com. üye kullanıcılarına periyodik olarak duyurulmasını uygun gördüğü; esaslı hizmet değişikliklerini, yeni getirilen özellikleri, teknik konularda gerçekleştirilen yenilikler ve düzeltmeler ile ürün ve hizmetlerindeki diğer bilgileri gönderecektir.
Sıradaki de Bilyoner'in gizlilik ilkelerinin yine "Kişisel Bilgiler" bölümü:
BİLYONER İNTERAKTİF HİZMETLER A.Ş., üyelik esnasında İsim-Soyad, İrtibat telefonu, Adres, e-mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi talep etmektedir. Anılan bilgilerin temini için hazırlanan sahalara girilen bilgilerin doğru ve güncel bilgiler olduğunu farzederek kaydınız gerçeklestirilmektedir. Şirketimiz, tarafımıza iletmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini garanti altına alabilmek için her türlü araştırma ve sorgulama hakkımızı saklı tutmaktadır.

Kişisel bilgileriniz BİLYONER İNTERAKTİF HİZMETLER A.Ş. tarafından kullanıcı istatistiklerinin oluşturulmasında, üye kaydınızın ve (hesabınızın) oluşturulmasında, kişisel üye profilinizin çikarılmasında, kişisel bilgilerinize uygun olan promosyon önerilerinin size iletilmesinde kullanılacaktır. Ayrıca bu bilgiler herhangi bir izin, onay vs.'ye gerek kalmadan her türlü reklam ve tanıtıcı materyal içeriğinde kullanılabilecektir.

BİLYONER İNTERAKTİF HİZMETLER A.Ş. üye kullanıcılarına periyodik olarak duyurulmasını uygun gördüğü; esaslı hizmet değişikliklerini, yeni getirilen özellikleri, teknik konularda gerçekleştirilen yenilikler ve düzeltmeler ile ürün ve hizmetlerindeki diğer bilgileri gönderecektir.

BİLYONER İNTERAKTİF HİZMETLER A.Ş. size iletilmesini arzu etmediğiniz bilgilerin gönderimini durdurucaktır.
Evet sizin de farkettiğiniz gibi şirket isimleri hariç ilkeler olduğu gibi aynı. Bu arada elbette yazıyı fazla uzatmamak için ben sadece bu bölümleri yayınladım, aşağıdaki adreslerden gizlilik ilkelerinin tamamını da görebilirsiniz.

Altivi.com Gizlilik İlkeleri
Bilyoner.com Gizlilik İlkeleri

Tabi burada farklı yorumlar yapmak mümkün... Ama aslında arada bir başka fark daha var.

Bilyoner'in gizlilik ilkelerinin son paragrafı:
BİLYONER İNTERAKTİF HİZMETLER A.Ş. size iletilmesini arzu etmediğiniz bilgilerin gönderimini durdurucaktır.
Sanırım bu ilke Altivi'ye pek uymamış olsa gerek ki kendi gizlilik ilkelerinde bu paragrafa yer vermemişler.

Biraz önce küçük bir araştırma yaparken farkettiğim şaşırıcı benzerliği ve Altivi'nin kullanıcılarının iletilmesini arzu etmediği bilgileri göndermeye devam edeceğini anladığım ilkesini paylaşmak istedim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Altivi'nin yardım sayfasından alıntıladığım şu iki paragraf da başka bir tutarsızlığı belgeliyor ve sisteme olan güvensizliği daha da güçlendiriyor:

Benzersiz Teklif Olmazsa İhale İptal Mi Olur?

Hayır. ALTİVİ ihaleleri sadece belirtilen sürede istenilen teklif miktarı elde edilmezse iptal olur. Benzersiz teklif olmadığı durumda adet olarak en az verilen teklifler arasında en yüksek olan teklif basamağında ALTİVİ serverlarına ilk ulaşan teklif kazanmış olur.

İhale İptal Şekilleri Nelerdir? Teklif Verenlere Etkisi Nasıl Olmaktadır?

ALTİVİ, sitesinde bulunan ihalelerin hepsini iptal etme hakkına sahiptir. Belirtilen teklif sayısına ulaşıldığı halde benzersiz bir fiyat oluşmamışsa, yani verilen her teklif kademesinde en az 2 kişinin teklifi varsa ihale iptal edilir ve katılım payları üyelerin hesaplarına geri yüklenir.

Adsız dedi ki...

altivi.com kimdir? Şahıs şirketimi, limited şirket mi, Ananonim şirket mi?

Üzerinde sadece altivi.com yazan bir sözleşmenin nasıl bir hukuki bağlayıcı olabilir.

Teşekkürler Arda..

Adsız dedi ki...

Bu yazı güncelliğini yitirmiş durumda, artık Altivi'de ihale tam sayısının dolması beklenmiyor, ihale süresi dolduğunda ihale de bitiyor.

Adsız dedi ki...

Altivi katıldığınız her ihalenin faturaını adresinize yolluyor. Faturalarda da AL SATIŞ ARACILIK HİZMETLERİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ olarak geçiyor. Yani anonim şirketi.